Amerikanska hoppet totalt utklassade: ”Det var ganska enkelt” appeared first on E-sport.

"/>Amerikanska hoppet totalt utklassade: ”Det var ganska enkelt” appeared first on E-sport.

">

Amerikanska hoppet totalt utklassade: ”Det var ganska enkelt”

Karrigan CajunB

Cloud9 hade kommit från ingenstans och räknades helt plötsligt som ett av världens bästa lag.
FACEIT-finalen mot Team Solomid var deras tredje final på raken, men där fick framgångsresan ett sorgligt slut.
– Det verkade som de inte riktigt visste vad de skulle göra, så det var ganska enkelt, sa Peter ”Dupreeh” Rothdamm.

För bara några veckor sedan hade Ryan ”fREAKAZOID” Abadir och hans mannar i Cloud9 varit helt uträknade i en världsturnering som FACEIT. Men amerikanarna har nu tagit sig till tre turneringsfinaler på raken och nu kan nog ingen ifrågasätta deras kompetens.

Efter vunnen semifinal mot världsettorna Fnatic, ställdes amerikanarna i final mot René ”Cajunb” Borg och hans Team Solomid. Ett lag som enligt Duncan ”Thorin” Shields är världens näst bästa lag.

”Det är kul att motbevisa alla haters”

Den första kartan Cache blev en magkittlande nagelbitare tagen hela vägen till sista rundan. Cloud9 kunde bjuda på hårt motstånd, mycket tack vare Tyler ”Skadoodle” Latham och Michael ”shroud” Grzesiek. I slutändan var det ändå det danska jättelaget som stod för den starkare insatsen och vann kartan med 16-14. Cloud9-stjärnan Jordan ”n0thing” Gilbert lyckades dock ändå se det positiva i förlusten.
– Folk kommer med ursäktar om varför det går bra för oss, så det är alltid kul att motbevisa haters, sa han.

Efter den andra kartan Mirage var det nog ändå alla ”haters” som fick det sista skrattet. Där blev nämligen Cloud9 totalt utklassade av Team Solomid, som stod för turneringens förmodligen mest dominanta insats när de vann första halvlek med 13-2. Men än fanns det hopp för amerikanarna.
– Är det någonstans man kan göra comeback, så är det på Mirages CT-sida, sa experten Björn ”THREAT” Pers inför lagbytet.

Någon comeback blev det dock aldrig tal om och snart kröntes Team SoloMid till kungar av Mirage med 16-2 i rundor.
– Vi hade studerat dem ganska väl och det verkade som de inte riktigt visste vad de skulle göra, så det var ganska enkelt. Överlag är jag bara glad att vi kom tillbaka och spelade så bra på Mirage, sa Peter ”Dupreeh” Rothmann efter vinsten.

The post Amerikanska hoppet totalt utklassade: ”Det var ganska enkelt” appeared first on E-sport.

You may also like

By