Fundamentala förändringar till TI5-formatet appeared first on E-sport.

"/>Fundamentala förändringar till TI5-formatet appeared first on E-sport.

">

Fundamentala förändringar till TI5-formatet

Kinesiska fans firar efter Newbees seger.
Kinesiska fans firar efter Newbees seger.

Valve har beslutat att göra stora förändringar i turneringsstrukturen inför femte upplagan av The International.
Dessutom har företaget ändrat i fördelningen av den enorma prissumman.
”Jag är glad att TI äntligen ger lag som jobbat hårt hela året en del av kakan i stället för endast det vinnande laget,” skriver bland annat Clinton ”Fear” Loomis på Twitter.

Till skillnad från fjolårets The International kommer 16 lag delta i gruppspelet. Uppdelade i två grupper, kommer de åtta lagen i varje grupp att möta sina rivaler en gång i en bäst-av-två-match, uppger Joindota.com.

Vinner ett lag båda kartorna tilldelas de tre poäng, delar man på potten får lagen varsin poäng – och följaktligen får det lag som inte vinner någon karta inte heller någon poäng.

Vidare står det också klart att inget lag kommer åka ut ur turneringen efter gruppspelet. De fyra bästa lagen i varje grupp rullar vidare till upper bracket-slutspel, medan de fyra sämre lagen får ta plats i en lower bracket-slutspel.

Dock är det inte de enda skillnaderna som Valve nu implementerar. De har även beslutat att göra en rejäl förändring i prisutdelningen av den enorma potten. I fjol, när Newbee vann TI4, återvände de till Kina med 46 procent av totala prispotten. De lyckliga vinnarna av årets upplaga kommer resa hem med 36 procent.

En annan förändring som Valve gjort angående prissumman är att inget lag kommer lämna turneringen utan belöning. De som hamnar på platserna mellan 13 och 16 får 432 000 kronor vardera.

The post Fundamentala förändringar till TI5-formatet appeared first on E-sport.

You may also like

By