Starcraft e-sport betting tips och trix

Guide: Så fungerar betting med riktiga pengar på Starcraft 2

Starcraft 2 är ett av spelvärldens mest populära RTS-spel (Real Time Strategy) och spelet har ett starkt fäste i Asien, allra främst i Sydkorea. I stora drag går spelet ut på att förstöra motståndarens byggnader, men allt som oftast avgörs en omgång redan när den förlorande spelaren inser att loppet är kört och ger upp.

Det finns också en stor marknad för betting på just Starcraft. Tillsammans med Counter-Strike: Global Offensive är Starcraft det spel som är vanligast hos de spelbolag som erbjuder betting på e-sport.

Starcraft är ett spel som avgörs 1v1, det vill säga att två spelare möter varandra i spelet. Matcherna avgörs över antingen en, tre eller fem omgångar. Hur många omgångar beror på vilken turneringar och i vilken fas av turneringen matchen spelas. I finalstadiet av lagtävlingarna spelas matcherna i bäst av sju omgångar.

Global League och Proleague är de två stora ligorna, där Global League är för singelspelare, medan Proleague avgörs i lag. Omgångarna spelas dock fortfarande 1v1.

Att tippa på matchvinnaren är den mest populära spelmarknaden. Du lägger då ett spel på vem du tror kommer att vinna matchen.

Andra vanliga spelmarknader är över- eller underspel. Det betyder att du spelar på hur många omgångar du tror att matchen kommer att vara i. Om matchen avgörs i bäst av tre omgångar kan du spela antingen under eller över 2,5 omgångar i matchen.

”Sydkoreanerna är överlägsna”

Vad som är intressant med Starcraft är att sydkoreanerna är totalt överlägsna. Spelet har fått en enorm genomslagskraft i just Sydkorea, där det till och med finns TV-kanaler som helt ägnar sig åt att sända Starcraft.

Starcraft är ett mycket intensivt spel och de bästa spelarna ligger på runt 400 apm, det vill säga 400 knapp- eller mustryck i minuten.

Precis som i all form av betting är det viktigt att göra en ordentlig bakgrundskoll innan du lägger ett spel. Starcraft är ett individuellt spel även när det avgörs i lag, När det är lagtävlingar är det därför viktigt att hålla koll på vem som representerar laget i vilken match.

En annan populär spelmarknad när det kommer till betting på Starcraft är handikappmarknaden. I matcherna kan det som sagt variera från bäst av en, tre eller fem omgångar. I en bäst av tre omgångar, är handikapplinan på 1,5 – spelar du då +1,5 på ena laget sitter ditt spel om de plockar minst ett game, om du spelar -1,5 på ena laget måste de alltså vinna med 2-0.

Att spela på handikapp ger generellt sett högre odds än om du bara spelar på vem som ska vinna matchen.

Vill ni spela på Starcraft? Här hittar ni vår guide till de bästa spelbolagen när de gäller e-Sport samt deras bonusar. 

By