CS:GO eSport betting odds

Guide: Satsa riktiga pengar på CS:GO, så fungerar esport betting

Counter-Strike: Global Offensive, CS:GO, är en uppföljare till Counter-Strike: Source utvecklat av Valve och är ett av de mest populära FPS-spelen ute på marknaden och har inte minst fäst intresse på Sverigescenen sedan 2012 när spelet släpptes.

Faktum är att CS:GO blivit det mest populära eSportspelet för pengabetting. En av de största orsakerna anses vara skinsen och CS Lounge. Till skillnad från de föregångarna till CS:GO får spelarna skins till sina vapen, vilka alla är värda allt från ören till tiotusentals kronor, och på CS Lounge kan man betta dessa mot andra spelare vid tävlingsmatcher.

Detta anses ha varit som en språngbräda för spelarna att börja spela om riktiga pengar. Gjort dem mer mogna. Hos spelbolagen kan man tippa på alla möjliga olika spelobjekt, med större utbud i de hetaste matcherna och mindre i de andra; att hitta en matchvinnare såklart det vanligaste.

Matcherna spelas allt som oftast bäst av tre kartor, men också att de spelas bäst av en och fem händer. Handikappspel kan hittas på hela matcherna – i en match bäst av tre är linan på 1,5, vilken då kan plusspelas eller minusspelas på de olika sidorna. +1,5 rättas om laget du satsat pengarna på vinner minst en karta, -1,5 rättas om de inte släpper en enda karta. Handikappspel kan också finnas på en enskild karta, där det är bäst av 30 rundor.

I större matcher kan det hända att det erbjuds specialspel såsom vilket lag som vinner knivrundan, eller resultatet på respektive sida – T och CT. Då ska man tänka på att vissa kartor är extremt ”sided” medan andra är jämnare. Ett typexempel på en karta som är CT-sided är Nuke och en som är T-sided, om än knappt, är Dust2.

När du bettar ska du hitta – spelvärde. Om du exempelvis anser att ena laget har 70% chans att vinna måste du få oddset 1,42 eller bättre för att det ska vara värt att investera. Läs mer om det här i vår oddsartikel.

Att bli en vinnare på att tippa på CS:GO kräver – kunskap. Saker att läsa på inför matchen du vill investera i är flera; först är det såklart skillen, vilket lag har bäst spelare, hur mycket skiljer mellan lagen? Sedan betyder formen, precis som i alla sporter, extremt mycket – hur har de presterat på sistone?

En sak som en flera missar är att kolla line-upsen; om den bästa femman ställs ut eller om det finns någon reserv i laget. Om de plockat in en utomstående eller reserv är det vettigt att titta upp om hen spelar för att en ur startfemman precis innan matchen fått lämna återbud, eller om det är ett medvetet val av laget och de således hunnit spela ihop sig.

Kartorna – titta alltid upp dem. Lagen är olika bra på olika kartor, och här kan det skilja extremt mycket. Fnatic är till exempel statistiskt bäst i världen på Inferno, medan de är klart sämre på Train.

Annars ska faktorer som eventuell motivationsnivå och var, vilket land turneringen eller matchen spelas, inte underskattas. Finns alltid småsaker att ta hänsyn till – och detta är ofta det som skiljer en vinnande kontra förlorande eSportbettare. Med andra ord – läs på!

By