Dota 2 eSport betting på turneringar

Guide: Satsa riktiga pengar på Dota 2

Dota 2 lanserades 2013 av Steam, men har funnits i BETA-version sedan 2011 och har kommit att växa till ett av de absolut mest populära esport-spelen just nu – och även att betta på.

Finns en rad spelbolag som erbjuder spel på esport, och hos dem finns det alltid möjligheter att spela på Dota 2 i såväl större som mindre turneringar.

Oddssättarna predikar hur stor chans respektive lag, vilka alltid är två, har att vinna och ställer ut oddsen efter deras subjektiva åsikter – tycker du annorlunda finner du med största sannolikhet det som kallas: värdesiffror. Anser du att det är fifty-fifty mellan lagen ska du erbjudas minst 2,0 gånger pengarna på ena sidan för att kunna kalla det ett värdespel, vilket som nämnt är subjektivt för alla. Det primära är att alltid räkna om oddsen i procent.

Att tippa på en matchvinnare är den mest populära spelmarknaden, men det finns också handikappmarknader. I matcherna kan det variera från bäst av ett, tre eller fem games. I en bäst av tre matcher, är handikapplinan på 1,5 – spelar du då +1,5 på ena laget sitter ditt spel om de plockar minst ett game, om du spelar -1,5 på ena laget måste de alltså vinna med 2-0.

”Flygresan kan spela in”

I större matcher brukar det oftast finnas specialmarknader och det kan exempelvis vara vem som får första kill eller först till 10. Här handlar det ofta om mer tillfälligheter, men det betyder inte att det blir svårare att finna värde – kanske till och med tvärtom.

Saker att tänka på innan du ska klicka in dina pengar – ta alltid hänsyn till lagens formkurvor och inbördesmatcher, om de spelar med sin ordinarie femma eller reservspelare, om de kanske haft ett uppehåll och eventuellt kan vara ringrostiga samt möjlig motivationsnivå – betyder den här matchen mer för ena sidan?

Även småsaker som om spelarna haft en lång flygresa eller liknande till turneringen kan påverka utgången av matchen – och det är sällan oddssättarna tar speciellt stor hänsyn till saker som dessa. Hemmaplan är i regel nästan alltid en fördel – men kanske kommer de, precis som motståndare, precis från ett annat land och haft en lång resa?

By