LoL - League of Legend esport

Guide: Satsa riktiga pengar på League of Legends (LoL)

League of Legends, LoL, lanserades i slutet av 2009 och blev snabbt ett av de mest populära spelen i världen. Gemenskapen, summan antalet aktiva spelare, är faktiskt störst och att tippa på de stora matcherna är numera en självklarhet för andra spelare.

Succéreceptet för det ökande intresset av att tippa på LoL kommer helt enkelt av en stor orsak – att spelet fortsätter locka mängder nya spelare hela tiden. Hiskeliga summor finns inte bara att kamma in för de proffsspelarna, utan även på bettingmarknaderna där du spelar mot – oddssättarna.

Proffsmatcherna spelas allt som oftast 5v5, men också 3v3. Bäst av-systemet varierar mellan tre, fem eller matcher. Mittennämnda är normen, precis som den ofta är på eSportscenen. Kortfattat väljer man en karaktär och ska, tillsammans med sina kamrater, förstöra motståndarnas bas innan först.

Marknader som kan finnas ute är såklart matchvinnare, handikappspel, turneringsvinnare – men då och då, på vissa ställen, även specialspel. Om man spelar handikapp på ena sidan, exempelvis +1,5, innebär det att de i en bäst av tre-match måste de du spelar på plocka minst ett game för att spelet ska rättas.

Taktiskt kunnande och samspel behövs i alla stora eSportspel, eller ja; egentligen i all sport. Här är dock vikten av en smart taktik för matchen och att snurra upp motståndarna viktigare än i flera andra spel. Individuell skicklighet krävs också, men det är inte som exempelvis i CS:GO där en spelare kan vinna matcher åt laget när alla medspelare underpresterar. Studera taktikerna!

Vissa typer av lag är duktiga på vissa typer av tacts, sämre på andra. De olika typerna kan passa mer eller mindre bra mot andra och här kan det vara värt att sitta ner och analysera lite mer nyanserat än andra saker som alltid spelar stor roll; skills, form, om den ordinarie trean eller femman spelar eller om det är någon inhoppare i laget, var matchen spelas – lagen trivs ofta olika bra i olika typer av turneringar. Är inbördesstatistiken i tydlig fördel för ena sidan, möjligen?

By