Så stort är e-sport och betting på e-Sport

Så stort är e-Sport och betting på e-Sport

e-Sport växer otroligt fort. De senaste tio åren har utvecklingen gått i en rasande fart och under 2913 var det totalt 71 500 000 personer som såg e-Sport livesändningar. Som en jämförelse är det mer än till exempel antal innevånare i Frankrike.

När The international Dota 2 Championship avgjordes i augusti 2015 var prispotten hela 18 429 613 US dollar. Med dagens valutakurs motsvarar det över 157 miljoner kronor.

Under 2014 beräknades de sammanlagda prispotten för samtliga spel och stora turneringar inom e-sport överstiga 30 miljoner dollar. De tre största spelet som stod för absolut mest pengar var Dota 2, StarCraft och League of Legends.

Att betta på e-sport med riktiga pengar växer samtidigt väldigt snabbt. Varför? För att det är ett otroligt enkelt sätt att verkligen höja spänningen när man ser en match och för de som kan e-Sport finns det fina möjligheter att dessutom tjäna pengar!

Fler och fler spelbolag väljer att satsa på detta och Adam Gaskell från Pinnacle som är ett av de spelbolagen som var först ut med betting på e-Sport berättade i en intervju under sommaren 2015 att andelen personer som bettar på e-Sport hos dem har mer eller mindre fördubblats varje år och att det är det segment som växer absolut snabbast hos dem.

Under december 2014 hade det placerats över en miljon spel på e-Sport hos Pinnacle och enligt dem själva kommer de nå två miljoner betydligt snabbare då det växer allt snabbare.

Tidigare har e-Sport ofta haft en undanskymd vardag hos spelboalgen begravt under Sport och sedan som en liten underflik bland mängder av udda sporter som vattenpolo och cricket. Men nu ser man att fler och fler satsar rejält och bygger helt separata lösningar för e-Sport betting.

Bland annat Betsafe och Betway har helt egna flikar för e-Sport och med brett utbud av spel, marknader och även livespel på stora matcher och turneringar har det blivit betydligt enklare och bättre för de som vill spela på e-Sport.

 

 

By