Dota 2 eSport betting på turneringar

Vinn kunskapsduellen mot oddssättarna, vinn pengar på eSport

Oddssättarna är precis som du och jag – människor. Och människor felar, det är välkänt. Det är de du som eSportbettare och bettare i allmänhet ställs mot i en kunskapsduell. Här har ni formlerna för att lyckas vinna denna duell.

Finns oändligt många spelobjekt på diverse marknader, men det vanligaste är att tippa på vinnaren i en match. Här sitter oddssättarna och läser på, suger in all möjlig information inför matchen, för att ha underlag att ställa ut oddsen.

Grejen är att oddssättarna har de kända marginalerna på sin sida. De har ett antal procents felmarginal att på sin sida; med andra ord återbetalar de bara en viss procent under 100 om du investerar i båda vinnarna.

Såhär skulle exempelvis vinnaroddsen kunna se ut i en match mellan två, enligt oddssättarna, helt jämna lag:
Lag X: 1,86x.
Lag Y: 1,86x.

På varje placerad hundralapp på valfritt lag får du tillbaka 186 kronor om spelet sitter – förlorar hela insatsen vid förlust. Detta på ett, enligt oddssättarna på det enskilda bolaget, fifty-fiftyspel. Marknaden kommer också påverka oddsen längre fram – om det exempelvis kastas in pengar på Lag X, då kommer spelbolaget, för att gardera sig själva, sänka oddset på dem och höja på motståndarna.

Men vi förutsätter att oddsen står fast. Då har du som spelare två uppgifter framför dig: skapa din egen uppfattning och att jämföra oddsen mellan spelbolagen.

Bara för att oddssättarna hos bolaget menar att det är fifty-fifty betyder det inte att du tycker det. Här ska du samla information, exempelvis om lagens skills, formkurva, vilka spelare som startar, om ena laget har större fördel på en viss karta och annat – lite beroende på vilket spel det handlar om.

Nu har du hittat din favorit. Som exempel säger vi att du värderar att Lag X bör ha 60% chans att vinna och Lag Y 40%. Då har du med andra ord redan hittat ett värdespel i Lag X eftersom 1,86x motsvarar 54~ procents vinstchans. Man kan räkna ut vilken sannolikhet ett odds motsvarar genom att dela 1 med oddset. För att till exempel få fram sannolikheten (i procent) för oddset 1,65 räknar man: 1/1,65 = 0.60 vilket motsvarar 60% sannolikhet.

Men! Glöm inte att du kan få ännu bättre värdemarginaler. Härnäst ska du jämföra oddsen mellan spelbolagen, vilket vi har ett fantastiskt enkelt verktyg till här på hemsidan, och om du då får ännu bättre betalt för vinnarspelet hos ett annat spelbolag ska du rimligtvis investera dina pengar hos dem.

Det här visar också på värdet i att använda flera olika bookies – det innebär större vinstmöjligheter för dig. Dessutom får du, hos nästan samtliga spelbolag, en välkomstbonus så att du kan få en större pengarulle att komma igång med. Här kan ni se vår bonuslista.

Är du redo att bli en vinnare på eSportbetting?

By